Danes je 20.4.2024

Pomoč

Nahajate se v rubriki Pomoč. Delo s strokovnim portalom je enostavno. Omogoča vam hiter dostop do strokovnih informacij, ki jih potrebujete za uspešno strokovno samoizobraževanje na področju davkov in računovodstva.

Na voljo so vam napredne funkcije, katerih pregled podajamo v nadaljevanju.

VSEBINA

V rubriki VSEBINA lahko dostopate do sklopov, v katere so razdeljeni dokumenti na strokovnem portalu:

 • Temaizberite področje, ki vas zanima (dohodnina, DDPO, računovodstvo ...)
 • Tip dokumenta = izberite vrsto informacije, ki vas zanima (test znanja, razlaga ...)
 • Razredi kontov = izberite kontni razred, katerega primere knjiženja želite (razred 0 ...)

 S klikom na želen sklop boste dostopali do vseh dokumentov, ki so razvrščeni v ta sklop.

Na primer:

Če vas bodo zanimali vsi testi znanja, ki jih lahko rešujete, boste v sklopu "Tip dokumenta" izbrali "Test znanja".

Celotna vsebina in dostopna vsebina

V kolikor želite dostopati do celotne vsebine strokovnega portala, namesto sklopa izberite ukaz "celotna vsebina". Če ste v uporabniški račun prijavljeni, lahko izberete tudi ukaz "dostopna vsebina". Videli boste, katere strokvne informacije so vam na voljo.

TESTI 

Testi znanja so inovativni učni pripomoček. Omogočajo vam, da preverite svoje znanje z davčno-računovodskega in kadrovskega podorčja ter ga dopolnite z novimi informacijami in izkušnjami iz prakse. Vsak test vsebuje 3 možne odgovore, med katerimi je samo eden pravilen. Pri reševanju testa ste časovno omejeni, vendar ga lahko večkrat ponovite in tako izboljšate svoj rezultat. Vsako vprašanje ima tudi strokovni komentar pravilne rešitve, napotuje pa vas tudi na strokovne vsebine, ki vsebujejo še več informacij o tej temi.

VIDEO SEMINARJI

Učinkovito dopolnitev in pomoč pri reševanju testov znanja predstavljajo video seminarji. Video seminarji podrobno obravnavajo temeljne tematike z obeh glavnih področij. Vsebujejo strokovna gradiva, ki vam omogočajo poglobljeno razumevanje vsebin. Za večjo preglednost so video seminarji razdeljeni na poglavja, ki jih lahko tudi preskakujete. Tako prihranite čas in si ogledate tisti del predavanja, ki vas najbolj zanima. 

ON-LINE TEČAJI

On-line tečaji vam s pomočjo lekcij omogočajo utrditev znanja na določenem področju. Vsaka lekcija ima kontrolna vprašanja, s katerimi lahko ponovite obravnavano snov.

MOJE VPRAŠANJE

V rubriki MOJE VPRAŠANJE lahko zastavite vprašanje strokovnjaku, na katerega boste v najkrajšem možnem času dobili pisni odgovor, neposredno na vaš elektronski naslov. Število brezplačnih strokovnih vprašanj je omejeno in je odvisno od modula.

 • Naročnikom modula Testi profi v 12-mesečni naročnini pripadajo 3 brezplačni strokovni odgovori.
 • Naročnikom modula Testi profi premium v 12-mesečni naročnini pripadajo 4 brezplačni odgovori.

Vsak nadaljnji strokovni odgovor se obračuna po posebni naročniški tarifi, in sicer 40 EUR + DDV.

CERTIFIKAT

Pridobite lahko dva certifikata, enega s področja davkov in računovodstva ter enega s področja obračuna plač, delovnega prava in personalistike. To vam omogočajo 4 certifikatni testi, ki obsegajo večje število vprašanj. Certifikatni test lahko opravljate samo enkrat, pri reševanju slednjega pa niste časovno omejeni. Da bi pridobili certifikat s področja davkov in računovodstva, morate pravilno odgovoriti na vsaj 60 % vprašanj v obeh testih z davčno-računovodskega področja. Da bi pridobili certifikat s področja obračuna plač, delovnega prava in personalistike, pa morate pravilno odgovoriti na vsaj 60 % vprašanj v obeh testih iz področja kadrovskega področja. 

Filter iskanja

Če je informacij, povezanih z vašo tematiko iskanja preveč, vam je na voljo filter iskanja. Z njegovo pomočjo lahko zožite informacije na področja, ki so pomembna samo za vas. V filtru lahko skrčite rezultate iskanja s pomočjo naslednjih postavk (izberete jih lahko več hkrati):

 • Tema = izberite področje, ki vas zanima (DDV, DDPO, računovodstvo, kadrovanje ...)
 • Tip dokumenta = izberite vrsto informacije, ki vas zanima (test znanja, razlaga ...)
 • Veljavnost = izberite dokumente z oznako "garancija" (veljavnost v skladu z aktualno zakonodajo) ali "arhiv"
 • Veljavno v obdobju = izberite leto veljavnosti dokumenta
 • Razredi kontov = izberite želeni kontni razred (razred 0, razred 1 ...)
 • Dostopni dokumenti = vsi dokumenti, ki so vam na voljo 

 

 

 

KAŽIPOT
Koledar poročanja
April 2024
PonTorSreČetPetSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930